2008. január 31., csütörtök

A "kiskönyv" története

Annak ellenére, hogy könyve, az „Ahogyan gondolod” a világ minden részéről milliókat ösztönzött, és részben felelős a teljes személyiség-fejlesztő iparág megszületéséért is, nagyon keveset tudunk a könyv megalkotójáról, James Allenről. Leicesterben, Angliában született 1864-ben és egy angol nagyvállalat igazgatójának személyi tikára volt 1902-ig. 38 éves korában „nyugdíjba vonult”, hogy írhasson és egy kis farmra Ilfracombe-ba költözött feleségével. Több mint 20 művet vetett papírra, mielőtt 48 évesen váratlanul meghalt.

Az „Ahogyan gondolod” sok más íróra is nagy hatással volt, olyanokra mint Norman Vincent Peale, Earl Nightingale, Dennis Waitley és Tony Robbins.

A „kiskönyv”-et, ahogyan ő nevezte, öt nyelvre fordították le, ezzel olvasók millióit inspirálva, abban a felismerésben, hogy az ember képzeletei valósággá válhatnak, egyszerűen a gondolatok erejének köszönhetően.

Ird meg Te is milyen hatással volt rád a könyvecske,és ha bármilyen kérdésed van,illetve kapcsolódó témát vetnél fel,tedd meg!

Gondolataidat várjuk.

Szilárd

1 megjegyzés:

Dr:Rémay Roberto László írta...

A nagy mester, Jim Rohn egyik alapmondata: "Dolgozz magadon keményebben, mint a munkádon!" állandóan visszatükröződik ebben a könyvben, nyilván ő is alapműként használta. Az "aki minden körülményt szolgálójává tesz.." felhasználása fejlődésünkben szintén tanulságos gondolat. Másik:"egy erős ember nem segíthet egy gyengén, csak, ha a gyenge is szeretné..." >>> brilliáns!!!! Másik gyöngyszem: "határainkat csak gondolataink és választásaink szabják meg". Már másodszor olvasom, de mindig találok benne újabb és újabb kincseket. Dr.Rémay László Róbert (www.fogyasakademia.info)