A "kiskönyv" története

Annak ellenére, hogy könyve, az „Ahogyan gondolod” a világ minden részéről milliókat ösztönzött, és részben felelős a teljes személyiség-fejlesztő iparág megszületéséért is, nagyon keveset tudunk a könyv megalkotójáról, James Allenről. Leicesterben, Angliában született 1864-ben és egy angol nagyvállalat igazgatójának személyi tikára volt 1902-ig. 38 éves korában „nyugdíjba vonult”, hogy írhasson és egy kis farmra Ilfracombe-ba költözött feleségével. Több mint 20 művet vetett papírra, mielőtt 48 évesen váratlanul meghalt.

Az „Ahogyan gondolod” sok más íróra is nagy hatással volt, olyanokra mint Norman Vincent Peale, Earl Nightingale, Dennis Waitley és Tony Robbins.

A „kiskönyv”-et, ahogyan ő nevezte, több nyelvre le fordították, ezzel olvasók millióit inspirálva, abban a felismerésben, hogy az ember képzeletei valósággá válhatnak, egyszerűen a gondolatok erejének köszönhetően.

Ird meg Te is milyen hatással volt rád a könyvecske és ha bármilyen kérdésed van,illetve kapcsolódó témát vetnél fel,tedd meg!

Gondolataidat várjuk.

Mátrai Szilárd
 

Nincsenek megjegyzések: